Uitleg Meubelstoffen en Martindale

De Martindale is een slijtageapparaat voor textiel. Dat kan bijv. technisch textiel, kleding en meubelstoffen zijn. Deze test is gebaseerd op het slijten van een textiel weefsel of breisel tegen een ruwe stof. Stel: iemand zit avond aan avond in zijn favoriete, gestoffeerde stoel. We noemen dat de beruchte televisieplek!

De Martindaletest geeft hierbij een goed inzicht.

Het aantal toeren Martindale in relatie tot de toepassing

Er zijn problemen in de stoffenbranche geconstateerd bij het juist interpreteren van het aantal toeren Martindale. Men zit graag aan de veilige kant; liever 100.000 toeren dan 50.000 toeren. Dergelijk hoge toerentallen worden zelfs gebruikt om concurrenten de loef af te steken. Mogelijk worden deze hoge toerentallen zelfs gebruikt om een hogere prijs te verantwoorden. Dat is jammer, want vele meubelstoffen die normaliter nooit problemen veroorzaken komen hierdoor in het gedrang. De volgende schema’s zijn bedoeld om goed inzicht te krijgen.
 
Merk op dat waarden boven de 50.000 toeren nergens in deze schema’s voorkomt. Praktijk ervaring leert, dat een meubelstof met 50.000 toeren Martindale zelden tot nooit klachten zal veroorzaken op basis van slijtgedrag. Overzicht van het Nederlandse KIM-systeem (Kwaliteit Informatie Meubelstoffen)
 
KIM Gebruiksklassen en aantal toeren Martindale
Daarom adviseren wij altijd stoffen boven de 20.000 toeren Martindale, dit voorkomt klachten op basis van slijtage. Zo heeft u het langste plezier van uw gestoffeerde meubel. En dat de kwaliteit niet altijd iets te maken heeft met de prijs, daar komt u gauw genoeg achter als u onze showroom bezoekt! Tot Snel in onze meubelshowroom in Rijssen!

  

Creëer uw eigen tafel met onze tafelconfigurator!

Stel in 8 eenvoudige stappen uw ideale tafel samen.
Kies uw eigen afmeting, bladvorm, onderstel, afwerking en alles in uw favoriete kleur.

GSM Wonen
Enterstraat 200 Rijssen - 0548 517306

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09:30 tot 17:30
Donderdagavond KOOPAVOND op afspraak
Zaterdags geopend van: 09:30 tot 17:00

Ook op afspraak, klik hier!