Onderhoud meubelstoffen gemaakt van synthetische materialen.

Vezels die niet in de natuur voorkomen, maar langs kunstmatige weg door de mens vervaardigd. Een kunstmatige vezel kan zowel van plantaardige (bijv. viscose), minerale als synthetische grondstof worden vervaardigd.
 
Voorbeelden zijn polyester, polyamide (nylon), polyurethaan, acryl etc. Een belangrijke eigenschap van synthetische vezels is dat de vlekgevoeligheid en de lichtechtheid meestal beter is dan bij natuurlijke vezels.
 
Voorbeelden van meubelstoffen gemaakt van vnl. synthetische materialen:

Alcantara

Een stof met een zeer fijne (veloursachtige) vezelstructuur. Deze bestaat uit een combinatie van polyester (67%), polyurethaan (23%) en katoen (10%).

Lamous

Een microvezelstof met de uitstraling van suède. Een stof gemaakt van 88% polyester en 12% polyurethaan.

Courtisane

Een zachte “fluweelachtige” microvezelstof gemaakt van 100 % polyamide (nylon).

Meubelstoffen gemaakt van natuurlijke materialen.

Stoffen die gemaakt worden van materialen uit de natuur. Een eigenschap van natuurlijke vezels is dat de vlekgevoeligheid en de lichtechtheid meestal minder is dan bij synthetische vezels.
 
Voorbeelden van natuurlijke materialen:
 
Katoen

Een plantaardige vezel die als zaadpluis in de vrucht van de katoenplant voorkomt. Na het plukken en het ontzaden wordt de katoen gesponnen, waarna het verwerkt kan worden. Van alle natuurlijke textielvezels wordt katoen het meest gebruikt.
 
Wol

Een dierlijke textielvezel, afkomstig van de vacht van een schaap. De ronde wolvezel is bedekt met schubben die als dakpannen over elkaar liggen. Van nature bevat wol lanoline (wasachtige stof). Dit is een grondstof die in cosmetica wordt gebruikt. Vroeger werd lanoline ook gebruikt als lippenbalsem.
 
Zijde
 
Een dierlijke vezel die gesponnen wordt door de zijderups. Wat over blijft is de sterkste natuurlijke vezel die er bestaat.

Linnen

Een natuurlijke vezel die wordt verkregen uit de bast van de vlasplant. Door zijn lange vezelstructuur en het hoge gehalte aan wasachtige bestanddelen heeft linnen een mooie glans.
 

Beide reinigingsmiddelen voor gebruik eerst op een onopvallende plaats uitproberen.

Meubelstoffen zelf beschermen tegen vlekken (zonder garantiemogelijkheden zoals hieronder beschreven) doet u met de spuitbus Textile & Leather Protector.
 
Voorkom vlekken en kies bij de aanschaf van een nieuw textiel meubel voor Protexx Textile Protector of Royal Textile Care. Ondanks de specifieke eigenschappen van elke stofsoort, zijn blijvende vlekken in textiele meubelen (zowel natuurlijke als synthetische) zeer storend voor uw meubel. Daarom kunt u bij aangesloten dealers de Protexx of Royal Textile Care vlekgarantie aanschaffen op uw nieuwe textiele meubel(en).U heeftzich dan 5 jaar lang ingedekt voor de meest voorkomende huishoudelijke vlekken. 

Creëer uw eigen tafel met onze tafelconfigurator!

Stel in 8 eenvoudige stappen uw ideale tafel samen.
Kies uw eigen afmeting, bladvorm, onderstel, afwerking en alles in uw favoriete kleur.

GSM Wonen
Enterstraat 200 Rijssen - 0548 517306

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09:30 tot 17:30
Donderdagavond KOOPAVOND op afspraak
Zaterdags geopend van: 09:30 tot 17:00

Ook op afspraak, klik hier!